Äntligen!!

Igår var det så dags för återbesök för Goggles hos Osteopaten Jocke och koll hos veterinären. Vi har kört varannan månad nu ungefär för att hålla efter honom så att kroppen hinner med läka sig själv emellan behandlingarna. Denna gången var Goggles mycket mera rastlös och hade åsikter om behandlingen än förut så märks han börjar bli friskare 😂 visade tydligt när det var bra och vad som kändes jobbigt.

Först longerades han ute och i höger varv syntes inget, i vänster syntes den rörelsestörning han alltid har höger fram pga hans knävinkel. men inget mer!! Tjoho!! Jocke också nöjd då det blivit så mycket bättre.

Sedan behandlades han och kollades på alla upptänkliga sätt. Med fokus på att få igång cirkulationen ännu mer mellan fram- och bakdel, att få höger bog mjukare sant en del annat jag inte kommer ihåg vad han sa 😂 Goggles är ju lite statisk i sina leder och lite trångt emellan, förmodligen en del pga ålder men även de fysiska förutsättningarna, så han har ju en del emot sig men var ändå lite bättre där.

Han har ju dessutom sin felaktiga benställning som är den som ställer till det lite för honom iom att det benet belastas mer. Ja förutom alla saker han lyckas ställa till med på egen hand såklart. 🙄🙄🙄

Veterinären kollade också lite snabbt och hon var nöjd så vi ska få sätta igång försiktigt!!

Tjoho så lycklig jag blev! Jag som hade såna hemska farhågor från början, inte nog med han var tillstukad i lederna ordentligt utan senskada och att han var så himla sned i kroppen dessutom. Inte så positiv prognos liksom!

Men han är nog hästen med nio liv, minst!

Älskade olyckskorp!!

Så nu ska vi göra ett program för igångsättning och sen tillbaka till Jocke i mitten av februari igen.

Vi ska tömköra, helst inte på volt och isf på en stor volt, samt skritta uppsuttet eller för hand under en period och sen gradvis utöka efter schema och börja med 10-15 minuter första veckorna. Gärna lägga in upphöjda bommar etc för att få honom jobba rätt och med ryggen.

Jocke tyckte Novafonen var fantastiskt bra om jag kunde använda på bogar, hals/ nacke samt hela rygglinjen. För att hålla igång cirkulationen i musklerna ordentligt.

Så det känns fantastiskt bra att han kan få jobba igen så får vi se hur han svarar på det. Han är smått rastlös hemma när han vilar och gissar han har oerhört tråkigt emellanåt. 😂

En lycklig dag. En mycket lycklig dag rent av. Inte så mycket för att det kanske finns chans att komma tillbaka och träna och tävla, utan mer för att han har så mycket mer att visa och ge. Han har så tråkigt inte ha någon uppgift och alldeles för mycket tid och energi att hitta på bus och andra dumheter. Han behöver en uppgift liksom.

För övrigt åkte han på schampobad kvällen innan, kan ju inte åka bort se ut så där 😂😂😂 oerhört lurvig modell häst faktiskt haha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: