Till tandläkaren

Igår åkte jag och Goggles till http://www.djurtandvardskliniken.se/ utanför Söderköping för att kolla hans tänder. Han har oftast inga problem men märker direkt när nåt litet börjar komma för då möljar och grejar han lite när han tuggar höet. Och det är ju lite svårt kolla efter själv om det inte är nåt helt uppenbart knas i munnen liksom.

Det var vårt första besök där. Vi har tidigare gått hos en väldigt duktig veterinär Eva som jobbade på Evidensia i Örebro, men eftersom de har lagt ner så fick det efter råd från en vän bli Söderköping.

Goggles blev undersökt och fick sedan lugnande så de kunde undersöka honom.

Precis som hos vanliga tandläkaren 🙈🙈

Sedan fotograferade de hans tänder och munhåla. Han har ett bra och korrekt bett och de hittade inga stora saker. Trots jag skrapar styngflugeägg så fort jag ser några hade han ändå haft på tungan och hade några längre bak vid tänderna. Usch vilka äckliga grejor! Fatta och ha såna kravlande omkring i munnen. Nåja det fanns en liten foderinpackning mellan två tänder där det var en liten tandfraktur och blivit ett mellanrum. Så de rensade och jämnande till en liten kant sen var det klart, Goggles fick kvickna till medans jag tog en kaffe och betalade och sen åkte vi hemåt.

Sen fick jag lära mig att det finns 3 olika sorters styngflugor. Den ena är den vanliga vi brukar se lägga ägg på hästens kropp o ben. Den andra lägger ägg runt mun och på mule och den tredje under och mellan ganascherna. Det hade jag aldrig hört förut!

Man lär sig nåt nytt varje dag!

Der gulaktiga i slemhinnorna i kinderna är reaktionen som kommer efter att de haft såna äckliga larver i truten.

Goggles kunde ridas som vanligt redan idag så det borde inte vara nåt speciellt. Han var nöjd få komma hem och gå ut i hagen och rulla i leran….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: