Nattjobb och annat..

Ja det här med att jobba blandat med vakna nätter, journätter och kvälls- och dagtid ger ju lite utmaningar i form av att hitta en dygnsrytm på något sätt. Oftast är man helt förvirrad vad gäller vilken veckodag det är, ibland vilken tid på dygnet osv. Det ger ju dessutom en del huvudbry i hur man ska planera dagarna för att hästar och sova ska bli bra, haha.

Denna veckan har det varit måndag och tisdag natt vakna nätter, vilket innebär en måndag med att ”sova på” dvs sova på dagen/eftermiddagen så man orkar på natten. Att ”sova på” blir ju att gå från att ha sovit på natten och vara vaken på dagen ett sätt att manipulera kroppens normala rytm till att orka vara vaken på ”fel tid”. Så det blir att man sover på eftermiddagen innan jobbet och gärna efter lunch när man är lite i paltkoma ändå.

Morgonen när jag kommer hem efter jobbet ska ju tex hästarna fodras och släppas ut och hönsen ha mat och komma ut. Fylla vatten i hagen och eventuellt täcken.

Sen kan jag gå in och käka frukost, borsta tänder och krypa ner i sängen och sova. Då är klockan runt 10-10.30 eftersom jag inte kommer hem förrän vid 9. Så för att få 8 timmars sömn skulle jag alltså behöva sova ända till 18-18,30 (och behöver åka hemifrån till jobbet igen 20.30) och det inträffar ju aldrig för då skulle jag inte hinna med något på dagarna ju!

Oftast vaknar jag redan vid 14.30-15. Precis som att kroppen tycker att nu får det vara nog. Sen en hink kaffe för att vakna lite, luncha hästarna, äta lite själv och sen fixa det som ska fixas innan nästa jobbpass. Ridning, stall etc. Helst hinna med och duscha och sånt innan det är dags åka iväg igen.

Och som igår efter två vakna nätter så valde jag att vara uppe längre när hästarna var ute och så, och skjutsa husbonn till sjukhusbesök på förmiddagen och sen stupade jag i säng ett par timmar på eftermiddagen istället. så igår kväll var jag så trött att jag kunde somna vid 23.30 och liksom vända tillbaka dygnet lite. Vill ju inte sova hela dagen idag när jag har enda lediga dagen under veckan. Imorgon och helgen är det dags för dag- och kvällsjobb och då är det ju lite bra om man kunnat sova på nätterna.

Nåja, igår kväll skulle jag ridit efter jag vaknat, men en kommunikationsmiss eller vad vi ska kalla det gjorde att tydligen skulle jägarna sitta på pass ovanför gården nu när det är hjortjakt, och jag har då inte lust sitta på nån häst när det smäller som tusan. Så istället för jobb på banan fick det bli lite longering av samtliga innan jag fick skynda mig ta in pållarna från hagen. Dom blir väldigt uppjagade om dom hör smällarna på nära håll så vill gärna ta in dom- ingen lust jaga 3 panikslagna hästar på byn.

I övrigt ska alla hästarna få jobba lite idag, eventuellt en sväng till klubben med Goggles för lite ridning nu när dressyrstaketen är uppe. De andra får nog jobba lite här hemma istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: