Envishet är en dygd..

Igår hade jag och Goggles på agendan ett pass på ridbanan. Vi skulle fila vidare på det vanliga grundjobbet och sen lite galoppjobb med fokus på att vara riktigt eftergiven i yttersidan i galoppen innan jag övar på piruetterna.

Jobbade honom varm i trav i lättridning på både böjda och raka spår, kände efter så att gas och broms fungerade. Mycket små Halvhalter här och där, så lätt det blir mellanmjölk i tempot och man bara rider på liksom. Lite sidvärts med skänkelvikning längs spåret och diagonaler, likadant i galoppen. Sedan lite Öppnor när vi kommit igång lite.

Goggles hade fullt fokus utanför banan i parti och minut- tror han har lite hallucinationer ibland 😂 tittade ner mot träsket där det brukar finnas hjort och rådjur men jag såg då inget. och inte lät det nåt heller. Jobbande på att samla galoppen och rida framåt i korta sekvenser och att han ska vara lika i form och takt hela tiden, samla galoppen bara genom att spänna mage och rygg och säte. Att han skulle vara eftergiven genom yttertygeln och inte ”skjuta ut bogen”. Hålla honom rak i halsen när det behövdes och leda med innertygel och rida igenom för innerskänkeln.

Han blev lite tjurig när han inte fick gå iväg och glo på allt annat men det är bara att vänta ut honom. Så fort vi var på halvan mot träsket så spände han till och slutade vara eftergiven men när han tröttnat på det så blev det så himla bra! Då blev han mjuk och fin och riktigt lösgjord.

Provade lite piruettjobb och efter några gånger till vänster när han spände till och blev spänd, fick rida igenom yttertygel utan att vända, väntade tills jag hade kontroll innan jag gjorde en vändning och om han blev för hög- så skulle jag gå ur den direkt. Men det gick riktigt bra och vi gjorde en åt vardera håll som jag tyckte kändes bra. Vi får väl se vad coachen säger när vi kommer dit nästa gång 😁

Travjobbade lite efter galoppjobbet och han kändes dunderfin, enorm bjudning så det är bara hålla i hatten. Efter avskrittande så fick han bada lite, sen komma in och vänta in kvällsgröten medan jag putsade av grejorna och hämtade in kompisarna.

Igår kväll var det en sån dimmig och lite kylig kväll, det märks att hösten kommit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: