När tårarna kommer..

Ganska nyvaken efter tre nätter på jobbet och har en till kvar, sen får jag sova hemma på nattetid en sväng. Även om det varit journätter så har det inte blivit mer än ett par timmars sömn så har behövt sova hemma på dagarna. Ja det har i alla fall blivit några timmars sova på dan.

I fredags var det träningsdags för Bosse igen. På torsdagen var det lite jobbigt när vi red hemma och Goggles blev lite tjurig när han inte fick bestämma själv. Som vanligt; bara att vänta ut honom. 😁

Fredagsmorgonen kom jag hem vid 9.30, fodrade och släppte ut hästar och höns. Gick in och vilade en liten stund och sen var det ju bara att svida om och gå ut i stallet och ta med sig en stooooor mugg kaffe.

Tror dom trivs utanför stallet..

Vi hann jogga fram lite och Goggles kändes mycket bättre än dagen innan, stod emot lite men det gick snart över.

Vi fick börja jobba i trav efter att vi värmt upp med både trav och galopp tills vi var varma i kläderna. Öppnor längs spåret där jag fick korrigera tvärningen lite då jag gärna rider med lite för lite tvärning. Sedan slutor på diagonalen. Känns som vi hittat bättre och jämnare trav, både med tempo och hur han är i formen så det är inte alls lika jobbigt med travarbetet som tidigare. Samlingen kommer ju mer och mer.

Lite skrittpaus och passade på öva skrittpiruetter som blivit riktigt bra nu! Som vi tragglat genom åren 😂

Galoppjobb sen med lite tempoväxlingar runt spåret, lite mindre volter och hitta kontrollen. Galoppslutor på hela diagonalen med byte vid spåret. Gick fint!

Sedan fick jag rida upp på medellinjen och göra galoppslutor i saxen, dvs med 3 slutor på vardera sidan om medellinjen och byten. Gick förvånansvärt lätt och hann liksom göra färdigt till en bit innan G, men kanske för att jag fått mera kontroll och kunnat få in snitsen bättre på hur jag ska rida själva vägen. och hur mycket jag behöver planera vägen för det ska bli bra.

Att inte rida för långa vägar utan se vägen och planera vart bytet skall vara och hur jag ska göra det.

Sedan fick vi jobba med piruettjobb i galoppen. På liten fyrkant med vändning vid hörnen och att rida fram efter vändningen. När jag fick bra koll på det så fick vi göra mindre volter längs spåret och efter halva volten göra mera vändning och rida till spåret. Som en större piruett alltså, så att jag fick känna skillnaden när jag red fram ur vändningen.

Efter det lite bytesserier;först 3 i vart 4e och sen 5 i vart 4e. Gick kanon! Sedan 3 i vart 3e och 5 i vart 3e. Gick också kanonbra!

Så säger Bosse ”3 i vartannat!” Gick finfint! ”3 i vartannat, rid framåt och sen 2 i vartannat på samma diagonal” jodå, gick finfint det med. Goggles nöjd och gjorde fina rena byten. ”Sen 5 byten i vartannat på nästa diagonal ”

Hjälp! Nåja, bara fokusera på att göra likadant. Goggles framåt och på hugget, bytte så rent och fint- 5 rena byten i vartannat på diagonalen. wohooooo!!!

Fattar ni känslan- vi har fått göra en hel jäkla serie i vartannat och vi fixade det galant. Ja alltså det såg säkert inte lika snyggt ut som det kändes men känslan var total lycka och glädje.

Sedan fick vi trava av och då kom faktiskt tårarna. Den känslan av lycka, glädje, kärlek och en stor portion stolthet är sällan jag upplever. Tårarna rann och jag klappade min fina fina häst massa extra.

Han är så sjukt speciell och vi har jobbat så hårt tillsammans. Känns som att när man får uppleva de rätt svåra sakerna och de funkar, ja då blir det lite överväldigande.

Allt med Goggles blir så stort och omfattande just för att det ligger så mycket envishet och kärlek bakom.

Känner sån respekt och ödmjukhet för min tränare som hjälper oss hela tiden, som med små medel och stadig kurs framåt lotsar novisen mig och humörgrisen Goggles framåt, så vi får prova på det svåra. Som hjälper oss när vi kör fast och som med sån erfarenhet vet hur vi ska lösa de besvärliga ”humörsvängningarna” som Goggles har.

Inte så långt kvar tills vi ska försöka debutera Medelsvår A och försöka komma i fracken 🙈 nåja, bara en klass vi ska rida och vi tar det som en träning.

Tills dess så ska vi träna vidare. med glädje. Oavsett vad som händer på tävling kan ingen ta ifrån oss den känslan av vinst vi hade på träning. ❤️

Svettiga och lyckliga!

4 reaktioner till “När tårarna kommer..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: