Senaste veckan..

Tiden springer så där väldigt väldigt fort känns det som. Just nu är jag lite nyvaken och väntar på morgonkaffet 😂 ja alltså jag har jobbat vaken natt och har en till natt framför mig. Vi har lite personalbrist för tillfället så ja lär hem imorrn bitti och toksova nån timme sen ska jag iväg jobba lite kväll extra och sen lördag blev också extrajobb. Sover ja för mycket imorrn då är det ju omöjligt att somna på kvällen, och följaktligen ännu omöjligare att försöka komma upp kl 6 på lördag morgon. Så får bli så här, gissar jag somnar ovaggad lördag kväll istället 😀

Nåja, sadeln hoppas jag att jag ska få tillbaka snart så jag kan prova den. Om jag har tur redan imorgon. Spännande se om Mia lyckats få till den bra.

I lördags var vi iväg och tävlade till Vikbolandet. Inomhustävling då jag tänkte att det är bra om Goggles får titta lite, han brukar ju ha svårt att fokusera i nya ridhus. Mulet och blåsigt för dagen, medelsvår B5 och för oss ny domare.

Vi var till Vikbolandet förra året på tävlingar på utebanan och då fick jag utgå för han var inte riktigt fokuserad kan vi säga, haha. Framridningen var på den utebanan nu och han var löjligt tittig och rädd men blev bättre efter en stund när han såg att inget bet honom eller överföll vid staketet. Så innan vi skulle gå in kändes han riktigt fin faktiskt!

Väl inne i ridhuset så tittade han på det mesta och då blir han inte framme för hjälperna alls utan blir öppen och lite hackig i formen. Ja och när man rider program får man lite gilla läget och försöka glida igenom det lite snyggt liksom så man kan försöka göra det bästa av det. Vi gjorde allt och inga stora missar och Goggles stannade inte och tjurade eller hittade på några dumheter. Däremot så blev ju formen ojämn och han blir lite öppen, Dvs det blev heller ingen bra kvalité på rörelserna även om vi gjorde dom. Dålig bjudning i skolorna, lite vingliga vägar, serien var inte alls rak etc etc..

Men nöjd ändå att han skötte sig! Att vi kom runt utan större incidenter. Att han var ridbar och inte tjurade när han blev spänd. Glatt överraskad av poängen också som trots den dåliga känslan blev 60,6%.

Så var helt ok nöjd med allt. Precis lagom till hemfärd började regnet strila, ännu mera ok att vi slapp rida i det!

Söndagen fick Goggles vilodag och jag hade en helt ledig dag. Det vräkte ner regn hela dagen så hästarna släpptes ut påklädda i hagen, själv satt jag inomhus i soffan med elden sprakandes i köksspisen och glodde på tv och hade det gött ❤️ inte ville då hönsen gå ut heller!

Måndagen fick Goggles komma till Linda som är Equiterapeut för lite koll. Lite småskavanker och han har förmodligen lite känning sen han drog av sig bakskon för det satt lite muskulöst insidan ena bakbenet. Goggles är lite av ett specialfall rent exteriört på många sätt, så han ger Linda en del huvudbry emellanåt. Men på det hela taget så var han fräsch i kroppen. 👌

Tisdagen fick han vila, Mocca joggades lite på banan och hon är ju som en 🚀

Filmsnutt från nån vecka sen. Longering är obligatoriskt innan uppsittning 😂

Igår onsdag reds Goggles på banan, ett pass där jag bara fokuserade på att han skall gå fram till handen ordentligt och vara eftergiven och mjuk och till slut blev han jättefin. Gissar att ET behandlingen kändes lite för i början var det lite protester och tjurigheter så bara att vänta ut honom tills det släpper.

Idag blir det lite longering för honom bara o se hur han rör sig, imorrn ska han jobbas som vanligt igen.

Dags att gå ut och fixa i stallet- nu är kaffet slut. 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: