Pay & Ride och solig helg.

Hämtade ut sadeln förra veckan och provred den såklart direkt. Lite svårt med en sadel som har helt ny stoppning då den känns lite ”rullig” i början och inte satt sig riktigt.

Fick med bra skötselråd om hur man bäst gör. Så jag gjorde så. Upplevde första provridningen (innan åtgärderna) att jag inte riktigt fick stöd av knästöden så bestämde mig att korta lädren ett hål denna gång men då blev de för korta istället så dagen efter längde jag dem igen och det kändes bra. Jättemärkligt 😂 nåja sadeln känns bra i alla fall och tror den kommer ligga riktigt bra bara stoppningen satt sig. Förhoppningsvis kommer Mia hit i november och då kan vi få den kollad om den ligger bra. 👍

Och behöver ni hjälp med att få sadel tillpassad, utprovad, stoppad eller nåt annat sadelfix gjort så finns Mia som är riktig sadelmakare med gedigen utbildning och stort kunnande här; https://sadelmakare.biz/

Igår åkte vi på Pay and Ride på Holmen för Intermediere domare och hade bestämt mig för att rida igenom Prix St George programmet. Red ett pass hemma på banan på lördagen och Goggles kändes fin och mjuk i kroppen. Men jobbade mest grundton och inte några rörelser ur programmet.

Jag har dessutom en rätt liten bana hemma, knappt 20×40 m, så är svårt att träna själva linjerna och delar ur programmet. iaf så att de blir som i programmet.

Hade kandaret på, tänkte jag behöver kunna få lite grepp om honom när han blir spänd. Han var riktigt avspänd och fin på framridningen. Kändes framme för hjälperna och lätt i handen.

Inridningen kändes jättebra, Mellantraven blev lite återhållen, Öppnan lite vinglig på linjen då han stod emot lite. 8 meters volter är jättesmå! Haha men tydligen blev den bra, Slutan stod han emot lite. Ökade traven har vi svårt för och behöver öva mera på att växla tempo och att längs ordentligt. Skolorna åt andra hållet lite likadant att han stod emot lite men volten blev för stor istället.

Skrittpiruetterna bra och han höll takten bra i samlade skritten. Den kan lätt bli spänd och tappa fyrtakten, ökade skritten lite kort. Fattningen ok sen var jag sen och förberedde inte galoppslutorna tillräckligt, fick ett mindre bra hörn och var inte riktigt förberedd. Så kom ut vid X gjorde ok byte men blev sen på nästa sluta istället. Bytet efter var ok. Inför första piruetten slog han ifrån sig när jag samlade och förberedde men tog drivningen bra, tjurade inte, och kunde vända hyfsat bra ändå. Bytet på kortsidan ok. Nästa piruett blev väl lång förberedelse på och den blev stor, han slog om innan spåret men korrigerade och bytte tillbaka så att vi kunde göra ett riktigt byte vid C. Första serien, fyrorna, tog han första men inte andra bytet så blev bara 3 byten o inte så bra. Red fram ordentligt och tänkte att nu jäklar- nästa diagonal så ska han gå fram. Och treorna satt helt ok. Inte helt raka men rena och på hjälperna! 💪Galoppökning ok, uppridningen stod han emot så jag fick rida allt vad tygen höll för han inte skulle lägga av. 😂

Riktigt nöjd ändå att han kändes så ok. Rörelserna kommer fort i programmet och man måste vara förberedd och rida hela tiden för att hinna med och det ska bli bra. Jag har ju inte den rutinen på det här så behöver öva mera program också, det känner jag ju!

Vi fick prick 60% trots att ena serien var helkass! Skitnöjd med det 😍😍

Ja jag gjorde diagonalerna i fel ordning därför kom dom på fel rad i protokollet 🙈 så fick dra bort -2 för felridning också.

Vi åkte hem och Goggles fick gå ut i solen efter lite borstning och täckesbyte. Rullade så det stod härliga till! Skööööönt… Jag fixade klart i stallet och gick in och gjorde lite mat till mig själv efter att hönsen och hästarna fått mat.

Idag är det soligt och kyligt. Eldar i köksspisen och det blir så himla skön värme inne. Sen blir det jobb på eftermiddagen. Ha en fin måndag allihop och passa på att njuta av solen om ni kan ❤️

2 reaktioner till “Pay & Ride och solig helg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: