Fredagsinspiration

Idag har varit en sån där helt vanlig dag när man ska ut och jobba några vakna nätter. En sån där dag som börjar med att mata och släppa ut hästarna, mata hönsen, bära in lite ved, tömma kattlådan, dricka en hink kaffe till, byta tvätt i maskinen, diska… ja ni vet, allt sånt där vanligt en helt vanlig dag.

Pratade med mamma i telefon en stund, pratade med Annica, och med Tidji från jobbet och sen kaffepaus och surfa runt lite.

Funderade lite över vad man blir inspirerad respektive förfärad över på sociala medier och i livet.

På Instagram såg jag en 6 årig häst som gjorde passage-piaff-passageövergångar. Visst den var ju såklart jättefin men är det dit vi är på väg? Tidigare och tidigare. Är det allt för att ha något att visa upp för likes eller har man verkligen hästens bästa och hållbarhet i tanken?

Eller är hästarna så talangfulla och superhorses idag så de klarar av och är färdiga för sånt? Inte ett dugg inspirerad av just detta faktiskt.

Eller någon ryttare som travar, passagerar, piaffererar, gör byten i varje utan hjälm och hashtaggar ”trotlikeaboss” och ”freakofnature” med hänvisning till hästens fantastiska gångarter. Inte ett dugg inspirerande med folk som rider utan hjälm heller.

Eller alla utmaningar som florerar med barbackaridning i dressyr, flest byten i varje i rad, bytesserier med kaffekopp i näven etc etc som florerat till och från. Nä just mig inspirerar det inte alls.

Nej jag blir glad och sugen att jobba vidare med mina egna hästar av att se fin och mjuk ridning. Mjuka välgymnastiserade hästar som ser nöjda ut att jobba.

Hopphästar som har fin teknik och är välridna. Se ekipage som jobbat ihop sig och grunderna sitter.

Blir inspirerad av att se ryttare öva på grundridning; takt och schwung, lösgjordhet och rakriktning, samling och kontakt. Hela alltet.

Bra ridning är bra ridning- det är inspirerande. Inte flashiga travökningar och rörelser i warpspeed.

Eller hoppa superhögt med en talangfull häst som inte är välriden på marken och det ser halvfarligt ut.

Vardagsjobb är inspirerande. Att få lite idéer och små tips ibland.

Välordnade sadelkammarare: rent och prydligt.

Tips om smarta och/eller bra prylar. Nödvändigtvis (och helst) inte synonymt med dyra saker. Små grejor i tillvaron som underlättar.

Inspirerande och glädjande upplevelser som människor haft- tävlingar som gått extra bra. Träningar som gett aha-upplevelser, saker som inte funkat förut men där poletten trillat ner, uppnådda mål eller andra glädjeämnen. Hårt arbete som lönar sig liksom.

Vad inspireras ni av? 😁

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: