Vila och rehab,

I stormens öga igår så for jag och Goggles till veterinären för att kolla upp honom. Han har varit ojämn bak med kortare steg vänster bak på morgonen när han gått ut, men det har släppt innan vi kommit fram till hagen. Sedan har man inte sett nåt när han kommit in. Alldeles som att det ”värmt ur”…

Han har fått vila i princip sedan vi var på vår sista Pay and Ride. Skulle ju vila två dagar bara men sen såg han lite knackig ut så bestämde mig för att hoppa över debuten (såklart) i St Georg och låta honom vila.

Funderade om han sträckt sig eller gjort något i hagen för det kändes och såg ut som det skulle kunna vara muskulärt och sitta högt uppe bak. Och ni vet ju hur det regnat och varit halt i gräset och lerigt. Dvs halt och lätt att slinta med fötterna.

Hittade inga gallor, ingen svullnad, ingen värme eller ömhet någonstans. Så konsulterade med veterinären som tyckte vi skulle ge Metacam för och se om han blev lite bättre med lite antiinflammatoriskt och smärtstillande, men det gav ingen som helst synlig effekt alls. Så jag bokade tid på kliniken, och självklart blev det på den mest överjävligt stormiga dagen 😂

Nåja vi åkte sakta och det gick bra även om det tog i ordentligt i transporten på en del ställen.

Hallåååååå…vad det är långsamt att vänta!!

Efter att berättat bakgrund osv för veterinären så kollade hon honom lite inne. Sedan skulle vi longera och det var ju en spännande upplevelse för Goggles var vrålpigg och med all storm som gjorde att det knakade och brakade och ven överallt. Dessutom stod det hinder i ridhuset!!

Så han brallade omkring men lugnade sig så småningom. Syntes ingenting bak alls i trav åt nåt håll men då hade han ju rört sig en stund, däremot markerade han höger fram i vänster varv.

Reagerade lågt fram på snabbt böjprov för han ville absolut inte gå med på nåt sånt som att stå stilla när det var spännande och dessutom säkert gjorde lite ont.

Så vi gick in igen och bedövade (och sprutade kortison i samma) kotled och hovled höger fram, sen fick han vila medans bedövningen tog.

Sen när vi gick ut för att longera så syntes det ojämna bak när han stått stilla i boxen, jättebra att veterinären fick se det så hon förstod hur jag menade. Vid longeringen var markeringen höger fram borta! Alltså hade hon hittat rätt direkt.

När hon såg hur han gick bak sa hon att vi provar med bakknäna för det känns mest troligt. Det var det som jag hade på känn eftersom det inte hade försvunnit nåt som det borde gjort om det varit en sträckning. Så han blev bedövad och fick kortison även där, och det gör man för att inte behöva sticka i leden mer än en gång. Sedan fick han vänta 45 minuter i boxen så bedövningen skulle hinna ta.

När vi gick ut för att longera så syntes inget ojämnt bak när han gick ut ur boxen och då hade han ändå stått länge på hårt underlag. Vid longering ingenting heller så hon hade hittat rätt igen.

Känns skönt hon hittade vad det var, sen vad det beror på vet vi ju inte. Det kan ha varit nåt han gjort i hagen som inte läkt på egen hand utan blivit sämre vartefter. Eller att han fått nån form av överansträngning. Det lär jag ju inte få reda på.

Så vi fick åka hem sen och ska på återbesök om 3 veckor och se hur det ser ut och ev behandla igen beroende på hur han svarat på behandlingen. Ska hålla koll på temp och eventuell svullnad nu bara, är ju alltid en risk när man går in i lederna och det är känsligt där. Vila i hagen och ev lite promenad eller hjärngympa om han blir rastlös.

Första gången han blir behandlad i nån led alls trots sina 16 år! Eller…jo en gång i bogen när han gick omkull i hagen och blev halt. I övrigt har det aldrig behövts. Han har ju lyckats med allsköns alla andra skador och olyckor så vi har klarat oss från just det. 😂

Fick välja färg på bandaget, tog självklart rosa 😝

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: