Kaffe och lite reflexioner.

Gott nytt år på er alla! Hoppas er nyårsafton var lugn och fin, utan alltför mycket smällare och raketer. Att ni käkade nåt gott och hade trevligt sällskap.

Själv var det jag och katten hemma framför tvn (med Bingolotto 😂) med lite nötter och vatten. Ja jag veeeet men köper nästan aldrig hem läsk, utan dricker hellre vatten. Spädde ut det med en kopp varm choklad med skumtomtar i när jag kom in från stallet. Mums! Perfekt om man har skumtomtar som blivit hårda, bara klippa i mindre bitar och ha i chokladen.

Vann faktiskt två nya bingolotter, och det brukar då inte inträffa de gå gånger jag spelat. Praktiskt för man kan göra annat emellan själva bingospelen om man inte gillar musiken eller resten.

Just nu i skrivande stund sitter jag och väntar på Ivanhoe- stående på nyårsdagen som för så många andra. 😂 vet inte varför man fastnat för det men kostymdraman är liksom lite speciellt. Nåja, en fullkomligt tillåten anledning att slappa i soffan ett tag till.

Hästarna fick komma in redan på eftermiddagen igår eftersom man aldrig vet när det börjar smälla riktigt. Här var väldigt lugnt, tack och lov, och var bara ett batteri med raketer precis vid tolvslaget. Hästarna fick ha ljuset på och radion skvalandes så slipper de det värsta oljudet. Sennvar det lugnt och släckte och gick in från stallet. Nere i byn och på andra sidan sjön small det fortfarande då.

Onsdagen kom det lite blötsnö och hästarna var sjukt glada i hagen ❤️

Hästarna fick nya skor på onsdags morgonen. Och Mocca som är oerhört duktig på att veva med benen lyckades såklart komma in med en sko på tvären. Som tur var satt inte sidokappan i sulan utan mera i bärranden så hon var inte så öm bara jag fick rycka bort skon. Tacksam jag kan slå på tappskor själv oftast och att man har grejor till att rikta skon med hyfsat.

Ska man göra det så kan man lika gärna göra det ordentligt!

Ja, året som gått..hur var det egentligen??? Alla pratar om helvetesåret 2020 osv osv.. ja det är klart att för alla som drabbats hårt av Corona på olika vis så har det såklart varit ett jobbigt år. Men själv har jag liksom inte varit så drabbad personligen.

Visst, pandemin påverkar oss alla på många sätt men jag inte upplevt att det inte varit hanterbart. Att inte behöva trängas i affärer är inget jag lider av, går bra att handla på nätet och hålla avstånd när man är i affären. Och för all del- säg åt folk om de är för nära! Ha framförhållning när man handlar så man inte behöver göra så ofta. Och var ute i tid så man kan vänta tills de som är före i affären är klar och man inte behöver trängas i frukthyllorna eller mejeridisken.

Tvätta och sprita händer är man van göra jämt genom det jobb man har så det är ju inget nytt,

Sen till resten då med distansering etc. Tråkigare och jobbigare och lite ovant. Annorlunda på jobbet också när man måste vara hemma för minsta symtom. Brukar inte bra sjuk så ofta men nu har man ju tvingats vara hemma för minsta lilla halsont eller hosta.

Men på det stor hela så har det väl ändå gått bra kan jag tycka. Hade ett negativt svar på covidtest senast igår. Bra man kan åka och testa vid symtom så man vet att man kan jobba 👍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: