Rehab, förkylningar och riktig vinter.

Nu har det hunnit förflyta några dagar sen sist jag uppdaterade och mycket har hunnits med. Vet knappt vart jag ska börja men jag och Goggles har varit på återbesök hos veterinär och osteopat.

Vi fick först träffa Joakim som är osteopaten som är på kliniken och behandlar en gång i månaden. Goggles var mycket bättre i kroppen på alla sätt. Jämnare bak över korset och höfterna och mycket rörligare. Och även mjukare fram i bogen.

Sedan fick vi jogga lite framför veterinären Carina. Han var mycket mycket bättre på rakt spår och i longering syntes inget baktill. Fram har han lite kvar av sin rörelsestörning i höger fram i vänster varv men den har han alltid haft och gissar att den blir han ju aldrig av med.

Så vi skulle få börja sätta igång med att trava och galoppera lite och känna efter hur han känns. Inga små volter osv men i övrigt sätta igång med lite vanligt jobb och stärka honom. Pratade med Bosse förra veckan och kom överens om att vi skulle åka till honom vid månadsskiftet och köra ett lättare träningspass med lite rehabträning. Så jag får lite hjälp att stärka Goggles på rätt sätt och att Bosse får se hur han ser ut och hur han jobbar nu. Så att jag kan jobba vidare med rätt jobb hemma. Dessutom har man något att se fram emot, att få åka och träna och göra nåt konstruktivt igen. 😁

Snyggaste gåbortstassen !

Själv ligger jag i förkylning som började med att jag bara var förskräckligt hes och hade vidrig huvudvärk. Trodde att det skulle gå över och väntade bara på att få svar på Coronatest så jag kunde åka och jobba. Har nyss haft halsfluss så tyckte att det här var onödigt igen. Coronatestet var negativt även denna gången. 👍 Men under helgen blev det däremot sämre så har ätit värktabletter hela dygnet runt mot huvudvärken, och nu hostar jag upp saker och är rejält snorig. Ingen halsont dock. Och ingen feber. Så gissar på att det är nån bronkit jag dragit på mig. Bara kurera sig med att hålla sig lugn, dricka mkt vatten (kör varmt citronvatten också varvat med kaffet) och hålla mig varm.

Hästarna måste såklart ha sitt och hönsen också men det kan man ju ta i sin egen rakt och vila emellan.

Just nu har vi ju fått vinter ordentligt. Här har varit ner mot -20 på nätterna och rätt kallt på dagtid också. Men strålande sol som faktiskt värmer litegrann nu. Ljuvligt! 🌞 Ca 2 dm snö här och ridbanan som var isig innan snön kom, är inte ok rida på nu. Snön frös liksom inte fast eftersom det inte kom nån blötsnö på isen utan en massa fluffig puder bara. Så har fått jogga Goggles nere i lilla hagen. Spännande upplevelse då han gärna brallar och bockar 😂

Här kommer lite bilder från senaste veckorna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: