Höstdagar…

Jag lovade ju en uppdatering om Goggles och hans skada, och det kom ju av sig nånstans på vägen. 🙄 nåja, bättre sent än aldrig!

Alltså, efter senaste träningen åkte jag iväg till veterinären. Och då upptäcktes det lite påverkan i båda bakknäna, men även hovled och kotled höger fram. Han var till osteopaten och var ordentligt påverkad och sned i kors och länd, gissningsvis har väl turboArne grejat i hagen i vanlig ordning och gått omkull eller hållt på med andra avancerade övningar som jag inte ens vill veta. Alltså ungefär samma som förra året.

Teorin är efter en dels funderande att när han blir sned så kommer påverkan i resten av kroppen just pga att han är så inkorrekt i benställning och med alla gamla skador och grejor. Fast det vet vi ju egentligen inte, det är bara en teori.

Hem och vila och tillbaka på återbesök efter 3,5 vecka igen. Däremellan hann han då dra av sig höger framsko ordentligt så en liten del av hoven följde med, (fick dit en sko igen) så han var svälld runt kotan och öm när han gick första dagen. Stödbandage ett par dagar och sedan var det lite bättre. Nästa gång vi kom till veterinären var det istället sämre då istället, troligen efter hans skodragning förstås.

Mera halt, och när hon satte kanyl i hovleden för att bedöva/ behandla senare så stod det en stråle rakt ut med vätska- inte undra på det gjorde ont! Behandlades bara fram i höger hov- och kotled. Bakknäna visade inget. 👍

Men först klämde och kände Carina igenom och vi bestämde oss för att ultraljuda senan på höger fram. Det visade sig vara dels en äldre senskada och ovanför där, i djupa böjsenans förstärkningsband, en nyare blödning. Och som alltid när han är sned bak- då blir snedheten i höger fram större, allt hänger ihop. Då drar han lättare av sig skorna, gör illa sig och belastar mera fel.

Skarpa order om att hålla sig lugn i hagen 🙄 funkar inte skitbra, till och med om han går själv i en hage med gräs får han sina tokryck och far omkring som en geting stuckit honom. Inte så lätt ”kontrollera” hans aktiva hjärna liksom.

Nåja återbesök igen till både osteopat Jocke och Carina efter dryga 3 veckor. Då var han 75% bättre. Fortfarande markerar han höger fram vid longering men inte halt i vare sig skritt eller trav på rakt spår på asfalten. 😍 Ny behandling i höger fram men inget bak. Mycket bättre i kors och länd men en hel del i höger bog och hals/ nacke som Jocke fick jobba loss.

Så nu går han hemma i hagen, och vi ska tillbaka om några veckor igen. Och hoppas att det är såpass bra att vi kan få börja skritta lite på hårt underlag i alla fall. Goggles mår inte riktigt bra av att vila. Hans hjärna behöver jobba lite så han inte hittar på så mkt andra dumheter 😂 Han får alldeles för mycket tid över på nåt vis. Och då blir allt så hejdlöst med honom.

Min fina kille. Hoppas ju så att vi kan åtminstone få komma igång såpass vi kan vara i skogen och rida och greja. Kan vi återgå till träning- bara bonus!!

Senskador är inte så roliga- tar tid läka och prognosen kan vara väldigt olika. Men läget blir ju inte bättre pga ålder osv. Har i bakhuvudet hans mammas senskada som var det som gjorde att jag fick lov ta bort henne. Hon fick en senskada på ett framben och när den slogs upp bara av att hon sprang i hagen litegrann då var det inget att göra längre. Tror att det är mkt därför jag blev oerhört ledsen och nedstämd efter Goggles varit till veterinären andra gången nu. Det kändes som att det liksom var kört. Men är väl en sorts försvar också att vänta sig det värsta, för då blir man ju inte så besviken…

Och vet ju att han mår inte bra av att bara gå i hagen och inget göra. Och det kändes så orättvist, att hans nyfikenhet och livsglädje var det som skulle ”förstöra” hans kropp eller åtminstone göra så att han inte kunde jobba likadant längre.

Av alla skador han haft, minns inte ens alla om jag ska vara ärligt. Facebookminnena påminner en däremot. 😂 Det är stup i minut något som kommer upp om rehab, ”äntligen frisk igen”, sårvård, omläggningar, behandlingar, veterinärbesök och annat.

Pust! Han är en handfull, eller två. 😍 nåja, vi tar oss väl såklart igenom detta med så får vi se vad som händer sen. Idag skiner solen och jag tvättar hästsaker. 🌞 märkligt det aldrig tar slut på skitiga schabrak, benskydd och bandage.. jättemärkligt….

2 reaktioner till “Höstdagar…

  1. Omg 😱 liten G vad det ska vara svårt att låta bli att ge matten gråa hår i förtid 🙈
    Jag rehabar oxå min nya gaffelbands skada v bak insida i fästet inget trasigt men förtjockad 😫 kan vara slag fast vem vet vad de han hitta på, återbesök med koll o sista shockwave behandlingen 21/10. Håller tummar å tår. Lycka till med G the one and only 🙋🏼‍♀️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: