Gör om gör rätt.

Nu har jag äntligen två helt lediga dagar utan massa inbokade saker. Ja man får ju såklart skylla sig själv när man bokar in saker helt utan eftertanke, och sedan sitter man där och tänkte- vilken idiot gjorde mitt upplägg 😂

Nåja, idag är en alldeles strålande vacker höstdag. Varmt i solen, liten bris som fläktar så det susar i lövträden. Hönsen knallar omkring här ute på gården medan jag tar en kaffe utanför stallet.

Goggles vilar och är skadad, minns inte riktigt hur mycket jag skrivit om det- förmodligen inget alls. 🙄 Jag gör ett separat inlägg om det efter tisdagens besök- finns en hel del berätta. Men han fick iaf nya skor i förrgår eftersom han dragit av skon och trasat sönder hoven så jag ville inte experimentera själv då han ändå skulle skos om nästa vecka egentligen.

Mocca har fått följa på några träningar för Bo Tibblin. 4,5 år sen sist hon var med och gjorde nåt vettigt 🙈 men nu är vi lite på gång ändå.

Hon behöver styrka och att lära sig jobba på rätt sätt. Med förre tränaren blev nog inte mycket egentligen rätt eftersom grunden var fel och jag bannar mig själv såååå mycket eftersom jag inte såg eller kände det i tid. Mocca har oerhört tryck i bakbenen med mycket aktion, medans frambenen är liksom kortare så hon blir lite som en dragster i modellen. Förr skulle jag rida henne mera framåt så hon kom upp framtill men det funkade ju aldrig och bytena var ju också katastrof. Så inte undra på att det liksom aldrig blev riktigt bra hur vi än gjorde.

Bosse förklarade det så bra för det är exakt så hon känns att rida. Som en 1.70 häst bak och 1.60 häst fram där alltså frambenen inte hinner undan så hon får inte plats med alla benen. Hon hittar inte sin egen balans och är inte stark nog att bära sig rätt, och då skjuter hon ifrån mer än hon bär sig rätt. Och inte undra på då att bytena blev sånt problem eftersom i stort sett inget annat var rätt. 🙄

Den tekniska delen funkade på sitt sätt men inte grunden.

Nåja, gör om gör rätt! Hemma har jag ridit henne i en lååååååångsam trav, på gränsen till att kännas lite knäppt men där har hon hittat takten och balansen och börjat suga jämnt på bettet. Likadant har jag fått rida så på träningarna.

Bara grunderna igen och igen och igen. Rama in henne och se till hon blir eftergiven genom yttertygeln, så hon inte går iväg för fort utan hitta den lugna fina traven nära brytgränsen till skritt.

Inga övergångar utan att jag är extremt noga med att hon är i balans, och jobbar rätt innan jag saktar av eller rider fram.

Mycket övergångar skritt och trav med samma jobb, små tempoväxlingar där jag har kontrollen och hon får plats med alla ben på rätt ställe.

Galoppen är lättare för där får hon ju plats på ett annat sätt iom att galopp ju är en språngartad rörelse, så där finns rytmen på ett helt annat sätt. Det som blir så jobbigt i trav blir så lätt i galoppen. 👍 där får jag istället vara noga med rakriktningen och att hon inte flyttar bakdelen för mkt och istället rida lite mera framåt, till skillnad mot i traven. Och att hon inte blir för låg framtill.

Oerhört roligt vara igång med lite träning på henne igen! 😍

Stig jobbas litegrann och har tillome travat lite med ryttare!!

Linnea som hjälper mig med honom är oerhört trygg och cool, och Stig verkar nöjd med att jobba. Vi varvar longering med tömkörning, lite lek och annat mellan ridtillfällena.

Efter några veckor på nya jobbet har jag så smått kommit in i rutinerna, oerhört roligt och en bra personalgrupp. Men visst blir man trött i huvudet efteråt, så mycket att hålla reda på, haha..

Nu ska Mocca och jag jobba lite. Imorgon ska vi nämligen på Pay and Ride. Vi ska slå till med en Lätt B:3, få se om vi kan ta oss runt utan katastrofer. 🙈

Ha en fortsatt fin lördag alla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: