Träningstorsdag

Vissa dagar går det liksom bara i ett, hela långa dagen. Jag jobbade natten till torsdag så var inte hemma förrän ca 10. Hästarna utfodrades och fick komma ut i hagen, och hönsen var också superglada få gå ut. När dom varit inne länge blir dom så tjuriga så, Agda har hysteriskt bråttom ut och verkligen vägrar komma om man ropar. 🙄

Själv gick jag in bytte om, gjorde kaffe och en shake att ta med mig om jag skulle bli hungrig. Klockan 14 skulle vi vara på Jällsjö och ha träning med Bosse, och behöver åka hemifrån ca 12.15 senast. Jodå jag var i tid, men längs vägen var det stopp för vägarbete och fick vända på ett ställe och vänta på trafiklots på ett annat 😂 nåja, vägen blir ju dunderfin när den får ny asfalt, får trösta sig med det.

Vi fick börja med att jobba i trav när vi var uppvärmda ordentligt. På volten med att en in och få henne ordentligt mellan innerskänkel och yttertygel. Förstärkning i drivningen och fånga upp i en stadig tygel så hon får lov koordinera fem- och bakben mera. När hon släpper igenom och spårar så hittar man en helt annan känsla i traven med en mera distinkt takt och man känner att ryggen jobbar på ett annorlunda sätt. Mocca tycker det är jobbigt att behöva bära sig mera med bakbenen och försöker komma undan ibland antingen genom att galoppera eller att stanna och backa.

Bara att nöta vidare! Och jag behöver tänka på att jag får att inte vara så stark i mina hjälper. Att inte kräva så stor reaktion från henne utan lära mig att nöja mig med det mindre.

Jobbade med lite travvolter längs spåret och göra samma halvhaltsliknande jobb där, lade till lite svaga öppnor med fokus på rytmen.

Efter skrittpaus fick vi öva olika varianter av skritt, göra bakdelsvändningar med olika mycket centrering.

Galoppjobbet blev liknade med halvhalter och volter, hitta rytmen och jobba med bärigheten. Fattningar och avbrott med mera precision och vara noga med förberedelserna. Fick av sluta med lite längningar i galopp och avbrott efter det. Mocca kändes riktigt fin och vi hittade finfin trav.

Känns som att vi blir lite starkare och starkare, även om det tar tid. Vi fokuserar på att fortsätta jobba med att hitta eftergiften genom ryggen, få bättre kondis och vi skyndar sakta.

Vi skrittade av länge och plockade sen av sadel, öde på ett täcke och sen lastade vi och åkte hemåt.

Nästan kväll när vi kom hem så Mocca fick gå ut i hagen och käka hö med grabbarna en stund medan jag mockade och fixade stallet, plockade ur släpet och gjorde rent det. Ja ni vet allt det vanliga som ska göras. 😂

Jag gick in och gjorde mig lite kvällskaffe, sedan ut i stallet och ta in hästarna för kvällen. Mocca fick lite Novafonbehandling och de andra försökte jag avlusa lite från all stenhård lera 🙄 ja när stallet var nattat så var det bara kvällsmackan och dusch kvar av dagen. På fredagen var det dags för jobb Kl 06,45 så bara att ställa klockan på 05 och försöka sova. Den dagen liksom försvann i ett nafs 😂😂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: