Äntligen tävling!

Ja, jag och Mocca har faktiskt varit på en riktig tävling. 😍 Jag hade egentligen inte tänkt att vi skulle göra nån start alls iår, men när jag ändå betalat årets licens på Mocca för min medryttare skulle tävla, (men det blev ju inget av det alls) så tänkte jag att då kan jag ju lika gärna starta henne själv. Så hittade en lokal Lätt B1 i Finspång och anmälde dit. Och Goggles kom ju inte ut på nån tävling alls iår. 😂

Så vi åkte iväg tidigt i lördags morse jag och Mocca. Jag var nästan lite nervös för visste inte alls hur hon skulle bete sig efter 4,5 år utan tävling. Och jag har heller inte startat på ett år. Tur jag kom i kavajen fortfarande haha

Mocca var lite tittig när jag lastade ur men hon gick ju utan problem hantera och göra klar själv. Så himla skönt! Skrittade till framridningen som var ute och joggade i alla gångarter, red lite sidvärts i trav för att lösgöra lite. Mycket galoppfattningar och övergångar mellan gångarterna och tempoväxlingar . Lite samma tänk som på träningarna- hitta mera avspänning genom ryggen så hon börjar trava jämnare och jag får ett bättre och jämnare stöd i handen.

Finspång har ett gigantiskt ridhus så var plats för en stor collectingring inne. Så kunde gå in och rida där en stund också. Mocca kändes rätt ok men lite spänd och tittig så tänkte att det här kunde ju bli spännande 😂 gjorde mycket fattningar och avbrott och förstärkningar av hjälperna (som halvhalter) så hon driver mera jämnt genom kroppen och ryggen fram till handen. Kändes ok när det var vår tur.

Tills Mocca fick syn på en hemsk skottkärra i hörnet vid läktaren. Herregud, det vet väl alla att såna äter bruna håriga köttbullar??? Fick henne gå skapligt i närheten av den men hon glodde och ville inte ut till spåret helst, haha.

Försökte hålla ett jämnt tempo och planera vägarna och förbereda henne inför varje. Så att det inte blir transportsträckor där jag inte rider. Andra travvolten kollade hon på något och blev väldigt spänd och tappade takten, lite spänd i skritten och hade svårt att slappna av och bara kliva på. Alla fattningar och avbrott hade vi 7 or på och dom var jag noga och förberedde och har övat mycket hemma på dessutom. Vi har väldigt svårt hitta en bra och jämn takt i trav direkt ur galoppen men blir bättre och bättre. Ena galoppvolten började hon spänna till så jag klämde om med skänkeln, då tjurade hon till och stannade 😅 men gick fatta ny galopp direkt och fortsätta. Lite typiskt henne när man kommer åt henne.

Men hon kändes spänd genom hela programmet och inte alls lika som på träning så när vi gick ut tänkte jag ”ja strax över 50% kke vi kan fått”

Travade av och skrittade henne och gick till bilen klädde av saker, gav massa godis och lade på ett täcke. Kollade resultaten och blev GLATT överraskad! 64,1% trots känslan. 0,4% från seger, haha sjukt kul.

Jättetrevlig kritik från domaren, så jag kände mig jättesuperextranöjd. 😍 Mocca var mest nöjd få gå in i transporten käka lunch och åka hem sen. Och få ur flätorna när man kom hem och ut i hagen och rulla med Grabbsen.

Så nu ska vi fortsätta träna under vintern så vi blir starka och kan fortsätta hålla oss friska förhoppningsvis. ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: