Massor att berätta..

Ja nu var det sådär alldeles för längesedan igen! Tiden springer iväg, fylld med alla göranden och varanden. Senaste 1,5 månaden har varit lite upp och ner och man försöker bringa ordning ur kaos.

Nåja, 17 december så var jag med i en bilolycka. Jag var på väg till jobbet och åkte samma väg som jag åkt 5 dagar i veckan de senaste 17 åren.

I fyrvägskorsningen mitt på skogen blir jag påkörd av ett par som helt enkelt inte såg mig alls. De hade väjningsplikt och tog på sig skulden direkt, så det var inga problem. Jag hade sån evinnerlig tur så missade alla träden och parkerade volvon mellan två stora tallar.

Airbagen löste ut som tur var, och jag klarade mig undan med massa blåmärken efter bältet, hjärnskakning, litet sår i huvudet och brännskada på handen efter airbagen. Så vi hade änglavakt för de i andra bilen klarade dig också med liknande skador ”bara”. Volvon bärgades iväg och blev så småningom skrot.

Men sen började ju det tråkiga. Jag var först hemma en vecka och höll mig lugn pga huvudvärken. Sedan började det göra ont i nacke och huvudet när det värsta andra gått över och lite där har det fortsatt.

Försäkringsbolaget har inte varit alldeles enkla ha med att göra, tog 4 veckor innan jag fick ersättning för bilen och ingen upplysning om att jag hade haft rätt till hyrbil. Så hade sån tur jag fick låna bil av mina päron. Åkte upp till Fagersta och mötte dem och fick ta bilen hem och ha den till det löst sig.

Tog 3 veckor innan jag ens fick en handläggare på personskador och de som jag pratat med i telefon var rätt nedlåtande och inte ett dugg kundvänliga.

Är såååå himla tråkigt att man ska få ringa och tjata, stöta på, ifrågasätta osv osv för att de ska lyssna.

Jag har fått legat ute med massor med pengar pga en olycka jag inte är orsak till. Och som de inte har upplyst mig om vilken ersättning jag hade haft rätt till. Vad sägs om tex bara bensinkostnader för att låna/hämta och lämna tillbaka bilen (som jag inte hade behövt krångla med om de svarat mig eller skickat infon de skulle skickat direkt) ? 1390kr + 1180 kr. Får inte en krona i ersättning för sånt. Tröttsamt.

Fick ut pengar för bilen och var iväg och köpte mig en annan. Äntligen.

Nu är det läkarbesök på agendan och sjukgymnasten som gäller. Magnetröntgen av nacke gjort och början till diskbråck men förmodligen mest mjukdelsskador, sträckningar etc.

Har huvudvärk varje dag och natt, och ont i nacken så käkar värktabletter och muskelavslappnande, men hjälper inte nåt direkt. Vaknar flera gånger varje natt och man blir ju så evinnerligt trött av att inte få sova en hel natt nån gång. Nåja, har fått träningsprogram från sjukgymnasten som jag kör två ggr om dagen så gör vi se om det inte ska bli lite bättre så småningom. 👍

Hästarna har tagit det lugnt i vinter. Goggles har jag precis suttit upp på igen efter några veckor av tömkörning och lite bomträning. Förvånansvärt nog har han skött sig finfint! 😂 Han ska tillbaka på osteopat besök i februari igen.

Mocca är också igång igen med lite jobb. Planen för henne i vår är någon dressyrstart om det känns bra, och sen ska vi faktiskt vara med i div 3 laget i hoppning 😂 Dressyrtanten goes showjumping igen! Mocca tycker det är så skoj, och jag med haha. Och eftersom det inte blev något mer med medryttaren för Mocca sedan i september/ oktober så har jag ju ridit henne själv hela tiden. Så nu ska vi lägga upp lite planering för våren tänkte jag. 💪

Allt har sin tid, men ska jag hinna med 3 hästar så är det bäst planera om det ska bli något av det. Går inte att strunta i allt för att det regnar eller underlaget inte är tipptopp jämt. Då blir det ju inget av något. 👍

Imorgon ska alla pållar få nya skor av Robban. Och jag har ledig dag på tisdag! Känns skönt att bara få tid att vara. Har varit intensiv period på jobbet, som för alla gissar jag, med mkt sjukfrånvaro och pandemin och annat.

Storhelgerna kom och gick med rasande hastighet. Hann upp till mina päron ett par dagar och firade fina mamma som fyllde jämnt. ❤️ Sen hem och jobba igen och tillbaka in i rutinerna. Skönt det också på något vis. Att allt går sin gilla gång liksom. 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: