Vår!!!

Ja glad påsk och allt sånt till er alla! Här sitter jag och gottar mig i solen med en stor mugg kaffe . Ledig helg och alldeles strålande soligt, varmt och gött.

Igår var det lite städdag här, städade åt hönsen och lite i trädgården och körde iväg lite tis från den numera nedkapade klimatisen som täckte hela entrén förra året om ni minns?

Det blev en mängd pinnar, kvistar och rosentaggar i en enda hög men nu är den väck. Klippte ner kaprifolen också för den hade ränt iväg upp på förstukvistens tak inunder takpannorna 🙄

Så nu kan det börja se ut som en rabatt igen kanske. I alla fall fick påskliljorna lite ljus och slog ut direkt!

Hästarna har motionerats som vanligt.

Goggles jobbar på med ca 30 minuters pass med typ 10-15 minuters skritt/ uppvärmning/ jogging och sedan jobb i 10 minuter x2 med skrittpaus emellan.

Vi försöker jobba ”som vanligt” och att jag skall ha lite krav på honom när vi jobbar, så att vi inte bara joddlar omkring på banan för att jag är rädd han ska få ont. Utan jag behöver ju få honom i jobb så han blir starkare och bygger upp sin kropp igen.

Vi jobbar med egentligen allt utom små volter och piruettjobb. Mest för att han behöver bli stark utan att vi för den skull sliter i onödan på honom.

Vi jobbar med öppnor och slutor om än med inte lika mycket samling i som förut, byten och bytesserier, bakdelsvändningar, tempoväxlingar och ja, grundjobb och lösgjordhet kort sagt 😉

Mocca var iväg på träning senast för drygt 2 veckor sen till Bosse och hade gjort stora framsteg. Vi jobbar med att hitta jämn trav med lite med samling och kadens. Mocca har ju egentligen ingen trav att tala om, eller har haft kanske jag ska säga, för den har utvecklats mycket ändå ju! Nu driver hon jämnt med båda bak, och bak och fram hänger ihop mycket mera. En tydligare rytm och jag får mycket mera en känsla av att ”ha henne framför mig”.

Såklart tack vare att hon blivit starkare och när upp lite mer vikt på bakdelen och kommit upp lite i fronten. Känsla på henne annars är lite dragster då hon är lite överbyggd med en kort och kompakt kropp- lite som en stor ponny att sitta på. 😂

Men vi jobbade vidare sist med att förbereda för att så småningom börja öva byten igen med henne. Från början har vi ju fått lära in dem lite fel då hon inte varken var eftergiven eller stark nog att kunna byta rätt, utan hon bytte på fart för hon klarade inte av att få plats med bakbenen.

Så därför är bytena oerhört jobbiga för henne när de ska försökas göras i balans och hon blir uppjagad och knappt ridbar i slutänden,

Men hon är så rolig att jobba med och det känns att det går framåt för varje pass och jag lär mig oerhört mycket själv!

Stig jobbas det på med, han har tagit det lite lugnt över vintern och har växt litegranna. Även om han inte blivit stort mkt högre. Han vrickade sig i en bakkota när det var hårt och knöligt i februari men är ok nu och jobbar fint igen.

Kycklingarna växer och är drygt 2,5 månad nu. Skönt när alla fåglarna kan och vill vara ute igen. De är väldigt duktiga på att skräpa ner inne 😂

Nähepp, dags ta tag i lite grejor som ska göras medans det är ljust- Imorrn är det jobbdag igen. 🐣

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: