Semestertid.

Här pågår semestern för fullt. Ja alltså det känns inte som jag gör så hemskt mycket just idag i värmen då. Jag tillhör dem som inte är så förtjust i det riktigt varma vädret som är nu.

Det är ju liksom bara nästintill outhärdligt varmt. Ska man göra något så är det antingen tidig morgon eller sen kväll. Annars ska det innefatta en AC 😅

Nä, såklart lär ju saker göras ändå. Som att köra hö och se till hästar och djur får sitt. Och inte glömma växterna, lätt att tomaterna börjar sloka när jag väl har fått ut dem i det lilla växthuset.

Det var så längesen jag skrev så mycket har hunnit hända här i vanlig ordning.

Vad gäller hästarna så är Goggles fräsch och jobbar på. Vi har hunnit iväg på en träning för Bosse, den första på drygt 10 månader. Och det kändes riktigt bra. Vi behöver öka på flåset lite såklart men han kändes glad och fräsch, och tyckte det var riktigt kul komma iväg.

Vi jobbade med egentligen allt som vi gjort förut men i lite kortare sekvenser för att orka. Vi jobbade med bakdelsvändningar, att växla mellan olika sorters skritt. Lite öppnor och slutor i trav, galoppslutor och byten. Vi fick även samla traven lite mer på slutet och då kommer den härliga traven med mycket schwung. Den traven där det rör sig genom ryggen på honom och jag kan slappna av och bara fokusera på att gunga med i rörelsen och försöka vara mjuk men stabil i kroppen själv. Jag får liksom känslan av passage och att vi lyfter för varje steg.

Tror att Bosse var rätt nöjda med oss ändå och att vi var skapligt iordning efter så långt uppehåll. 👍

Goggles jobbar ca 4-5 dagar i veckan, och nu går pållarna ute från tidigt till sent så de rör ju på sig mest hela tiden iom det finns gräs. Dessutom har de en rätt stor hage 😉

Mocca har gått ordentligt under våren med den äran. Så hon har tagit det lugnt ett par veckor och vilat upp dig lite. Hennes vila består mest i att trycka i sig så många kalorier hon kan på så kort tid som möjligt 😂

Sist vi var på Bosseträning fick vi i alla fall jobba vidare på det vi gjort innan; att få henne stark i bakbenen då hon orkar bära sig mera. Vi fick pröva på lite jobb med galoppombyten också och det tog hon riktigt bra. Hon vill gärna dra iväg men höll sig rätt lugn och tog jobbet väldigt bra. Ska bli spännande se om vi kanske så småningom kan komma till ett mera avspänt jobb med bytena.

Innan hon gick på lite vila så var vi på en Pay and Ride och red en Lätt A3. Hon var lite spänd (läs mkt) men kanske känns mer än det syns. Inga jättemissar men som sagt, hade en väldigt spänd känsla 😂 Vi lyckades få ihop 67,4% och det var ju verkligen över förväntan!

Princip övar på att åka transport nu- en ganska värdelös tillställning om man frågar honom 😂 han går in fint och står snällt men när vi åker så gräver han väldans med frambenen. Meeeeen det blir bättre och bättre. Vi åkte till ridhuset sist och tömkörde där. Gick bara omkring med honom lite och sedan fick han börja jobba. Inte förrän vi var klara började han tuta på de andra hästarna som går i hagarna utanför ridhuset. Så han var mycket lugnare överlag denna gången. Till veckan åker vi igen till ridhuset så vi får öva lite.

Ja och sen har det ju kommit två gäng med såna här små raringar 😂 i den ena kullen blev 2 små och i den andra veckan efter blev det 8.

Så nu är det dags byta om till ridbyxor, jag känner redan hur svetten rinner innan jag ens fått på mig dem, haha. Nöden har ingen lag för det går inte att rida i shorts. 😉

Imorgon kör jag sista rycket med att stränga hö åt en bekant, vårt eget hö är redan klart tack och lov. Spännande se vad analysen visar denna gång. Det blev grönt och fint och torkade snabbt. Och blev mycket hö iår också. Så har en del fjolårshö att sälja iväg eftersom förra året gav rekordskörd.

Ha en fin midsommar nu, ät gott och se till hålla vätskenivån uppe, ska bli så där hiskeligt varmt minsann. 💐

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: