Att tro på sin sak.

Ja var och en blir salig på sin tro, så är det. Men kunskap och erfarenheter väger tungt. Hur man än vänder och vrider på det så är det så. Jag har lärt mig av de med mera kunskap och erfarenhet. Man behöver inte pröva allt och göra misstagen själv, man kan ju lära av andras. 😂 ja och av andras framgångar också såklart!

Efter dagens gästblogg på Hippson (se föregående inlägg här) så kommer kommentarer om dubbelmoral, att jag börjar i fel ände, att jag är okunnig osv osv… Allt från människor som anser att deras åsikt är rätt. och det får stå för dem.

Så för alla som inte känner mig och inte vet något om hur jag har mina hästar etc. Här kommer lite mer info.

Jag har förutom hästtokig uppväxt med allt vad det innebär även arbetat en del med häst genom åren.

Jag jobbade en period i ett försäljningsstall där det var mestadels unghingstar och några bruksprovshingstar.

Jag har jobbat i travstall och haft egen starthäst, och i stallet fanns egen avelshingst och ett gäng unghästar. Unghästarna hanterade jag till stor del själv och körde in unghingstarna.

Jag har själv fött upp några SWB hästar, bla Goggles som jag fött upp och var med drog ut och som jag utbildat och startat Msv A/StGeorge med.

Princip gick förövrigt som hingst och betäckte här hemma tills han var 4år, dvs tills för snart 2 år sen. Sen blev det kastration.

Så jo jag har en del erfarenhet av att hantera hingstar också.

Här hemma går mina relativt välutbildade dressyrpållar i en 4 hektars hage med ligghall så de kan bete sig så här varenda dag. Nackdelen är att Goggles råkar skada sig med jämna mellanrum, men det får man ta- de trivs och mår bra. De sover inne på nätterna i princip året runt. Det beror på att Goggles tycker inte om att sova ute, och Mocca har en ganska allvarlig allergi så hon klarar inte det.

Som ni ser går de ibland även utan täcken. Visst är det typiskt för sk ”dressyrhästar” ? 😂 De grisar ner sig deluxe… bevis?

Så de lever verkligen inte som folk förväntar sig att dressyrhästar gör.. De går ut tidigt på morgonen och är ute till ca 21 varje kväll. De rida på banan och i skog och mark likväl som jag åker till ridhus ibland.

De blir rastlösa, uttråkade och överaktiva om de av någon anledning behöver stå inne längre en dag. Så för min del får de gärna vara ute hur mycket som helst.

Både Mocca och Goggles hoppas med jämna mellanrum och båda två har jag tävlat i hoppning också.

Den ena går barfota Medans de andra två är skodda. Frågor på det?

Har turen att kunna ta in hö själv så får ett grovfoder som funkar bra till oss. Jag analyserar och sedan beräknar lite kraftfoder efter det. Dvs de äter ca 16-18 kg hö var om dagen (då behövs inte så mkt kraftfoder) och på vintern ställer vi ut en bal så fri tillgång i hagen.

Jag ger visst örter till mina hästar, tex Mocca för sin allergi. Men jag ger inte det istället för veterinärvård.

Så hästlivet här hemma är anpassat efter individerna, utifrån mina förutsättningar.

Jag tror på ”mitt system” och ser att mina hästar mår bra av det, utifrån både egen erfarenhet och det man lär från andra och det man tror på. Så det är min linje.

Jag tror på att anpassa tillvaron efter individen, och är det någonting min tränare lärt mig så är det att alla hästar inte är lika utan man får hitta ett sätt att bemöta dem så det fungerar. De är inte stöpta i samma form. Precis som vi människor.

2 reaktioner till “Att tro på sin sak.

  1. Heja dig!!!
    Har läst din blogg i flera år o håller med dig i det mesta. Du visar att det är möjligt även för en vanlig människa (utan stora inkomster el sponsorer) att det är möjligt att ha häst(ar) utan att ge avkall på hästarnas välbefinnande. Hoppas innerligt att du skakar av dig de fula påhopp som gjorts – heja dig o lycka till ❤️

    Gillad av 1 person

    1. Tack så mkt för fina ord! 😍 nejdå, blev bara väldigt överraskad att inlägget fick sådan spridning. Sen är det såklart mindre kul när det blir regelrätta påhopp från såna som inte kan ta en normal diskussion när de känner sig kränka av någon anledning. Och att så många behöver öva på läsförståelse också 😉👍 men jag har förmodligen trampat på en öm tå eftersom såååå många tog åt sig 😂🙈

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: