Semesterdag

Idag hade jag tagit en semesterdag från min jobbhelg. Tanken var från början att åka och tävla men avanmälde mig för en dryg vecka sen. Och då tänkte jag att en semesterdag kan nog jag behöva. Just denna period är det mycket på jobbet med lite extra möten och sånt så känner att det var rätt lämpligt.

Jobbade min torsdag vaken natt och sen hade vi möte fram till 11,30 så var rätt mör i huvudet när jag kom hem. Så efter lite stök här hemma med djuren och mat så somnade jag gott och vaknade med en sjujäkla huvudvärk som Ipren inte alls rådde bot på.

Nåja, efter stall och hästar så var det bara kvällen kvar. Och imorse vaknade jag med ännu värre huvudvärk. Men efter kaffe, massa vatten och lite frisk luft och lite piller så blev det bättre.

Så typiskt när jag blir ledig att ligga med huvudvärk, eller ännu värre- sjuk. Fast gissar det var sömnbrist som låg bakom detta.

Idag fick Goggles jobba på banan. Han hade lite sjå med att kolla på en båt som blivit parkerad intill maskinhallen och hade en blå presenning på. Gud förbjude såna hemskheter!! Fast efter en stund slutade han glo på den.

Jobbade lite i skritt med att kontrollera vändningarna och hitta kontrollen steg för steg. Lite framdelsvändningar för att känna att även det funkar. Joggade igång honom och han var lite stum framåt för vänster skänkel och fick ingen riktig eftergift i honom så jobbade lite i båda varven på volten och sen tempoväxlingar, fortsatte med samma i galoppen. Efter en stund så kändes det helt ok och han var mjuk och fin.

Eftersom jag har en liten bana kan man ju inte träna linjerna på samma sätt som på lång bana men man får göra så gott det går. Så jobbade lite galoppslutor med byten efter på olika ställen. I början laddade han framåt nåt väldigt så fick göra massor med halvhalter hela tiden men han blev strax bättre och gick inte iväg.

Jobbade sen i trav och han kändes riktigt fin åt båda håll. Han är som en racer i travdelen och bara vill och vill framåt, får nästan försöka bromsa honom lite då han nästan ligger på hårt. Så har han aldrig varit förr, då gick han inte riktigt fram. Nu travar han som en miljon.

Joggade av honom och sen skrittade vi en god stund. Dags att klippa snart för han har börjat sätta sin ulliga vinterpäls nu och blivit så där fint chokladbrun.

Så efteråt fick han schamponeras så pälsen fick bort massa jord och sand 😁 sen åkte sommartäcket på och han fick gå in i boxen och äta sin mash innan det blev hagen igen. Jo han hann med och bokstavligen släpa mig till äppelträdet- han vägrade gå till hagen utan tvärvände och travade över gården och ner bland träden med mig hängandes i grimskaftet vrålandes ”neeeeej!!” Oj va han olyssnade på mig!

Drog i sig munnen full med fallfrukt och tuggade så skummet bubblade ur munnen på honom. Kycklingarna kom springande och tittade storögt på.

Äpplen är det bästa Goggles vet! Han kan lukta sig till en liten bit på mils avstånd.

Så nu är det bara sova kvar av dagen. Varit fantastiskt varmt idag och strålande sol. Skönt att ha varit ledig. Imorgon är det jobb på schemat igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: