Äppeltider

Idag blåser det rätt friskt vilket betyder en massa fallfrukt på gården. Hästarna, och till viss del hönsen, är rätt lyckliga för det tror jag. Hästarna brukar få lite äpplen nedskurna i mindre bitar i kraftfodret fast ger ju även som godis.

Goggles speciellt är en riktig äppelgris!

Så gick och hämtade en hink till med Oranier och Lobo. Oranier är lite mjöliga äpplen och personligen tycker jag inte dom är så goda att äta, jag vill hellre ha fasta äpplen. Lobo är de riktigt riktigt röda- som Snövitäpplen liksom. Torkar man av dem så blir de alldeles blanka och ser vaxade ut. Tyvärr så har det varit rönnbärsmal (tror jag de heter) och käkat så det är svarta prickar och maskgångar i alla Lobo 😫 men hästarna uppskattar dom för det.

Hönsen får lite äpplen, för kärnorna är inte så nyttiga för dom. Men brukar dela på dem och ta bort kärnhusen så äter dom resten. De hackar glatt i sig hela härligheterna.

Häromdagen var jag till Lena och hämtade lite foder, dels en säck Irish Mash och sen en hink Performance Mash.

Irish Mash brukar alla hästarna få 3-4 ggr per vecka, och Performance Mash som Goggles får när vi tränar och tävlar och är ute och ränner.

I övrigt så äter hästarna mest hö, lite havre och betfor, mineraler och lite tillskott. Ja och så salt förstås 👍

Irish Mash som är bra för magen, speciellt när de börjar äta hö igen efter att ätit gräs i sommar. Ja visserligen har jag fodrat med hö hela sommaren för det har inte växt så mycket, men nu finns det ju bara lite att knapra på och ingen näring just så behövs mera hö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: