Veckoschema

Ja hur gör ni era veckoscheman för hästarna? Eller har ni kanske inget speciellt schema utan gör lite mera vad som faller er in för dagen? Eller har ni som jag- ett jobb som är väldigt olika och lite beroende på hur jobbveckan ser ut så får hästarna tränas därefter?

För så är det ju, man har ju ett vardagsliv utanför stallet. Jobb, skola och annat som ibland känns oändligt mycket mindre viktigt 😂

Som denna veckan är det blandat med dag- och nattjobb så ridningen får bli därefter.

Mocca har joggats lite sporadiskt under sommaren och tanken är att sätta igång henne lite mera nu. Så hon har inget direkt schema än.

Stig har varit i en växtperiod så fick lite vilotid och smälta uppsittning och sånt. Har liksom ingen brådska alls med honom. Han brukar få jobba tre dagar i rad och sen får han vila helt flera dagar.

Goggles vecka ser ut så här;

Måndag- tömkörning, jobbade med lite skolor och fick trampa lite på slutet.

Tisdag – pass på ridbanan med lite bommar inlagt, perfekt få gymnastisera lite extra med att lyfta benen.

Onsdag- träningspass på banan. Jobbet där läggs upp lite efter hur han känns och vi brukar jobba vidare med det vi gjort på Bosseträningen sist. Ibland behövs mera bara grundridning och känna att gas och broms funkar, att han blir riktigt eftergiven. Goggles har väldigt olika inställning till olika saker olika dagar 😂

Torsdag- uteritt och lite joggning på banan.

Fredag- Bosseträning

Lördag- Pay and Ride och rida igenom Medelsvår A:1

Söndag- uteritt och försöka skritta. Skritt ute är nåt Goggles är världsmästare i..snabbt ska det gå..supersnabbt…som tölt ungefär 😂

Nåja, lite så läggs veckorna upp för honom. Framöver ska han till Equiterapeuten Linda och sen har han lite hemmaspa vissa dagar med Novafon-behandling, som blir som massage som går på djupet.

Princip, aka Stig
Uteritt med Goggles i vår vackra by!
Mocca

2 reaktioner till “Veckoschema

  1. Jodå jag har ”veckoschema” iallafall i huvudet 🙂 Nu är ju min häst så ny för mig, så just nu lär vi bara känna varandra, men i min veckoplanering kommer följande att ingå; Bomträning onsdagar för Pernilla Bjuhr (blir första idag så nyttigt för både mig och häst”) Dressyrträning för Sissi Lilja Fredagar. En dag är det klättring som gäller, de andra dagarna rider vi ut, Jag åker även iväg och ”rider ut” vi har en huntingbana i närheten där vi åker och rider, och som idag åker vi till anläggningen 5 min bort för att rida på deras Stooora utebana bara för att kunna jobba galoppen lite mer önskan är att bara kunna ligga och rulla fram i en skön galopp 😀 men det är inte det lättaste 🙂 jag har önskan om att kunna lägga in tömkörning en dag i veckan men vet inte om han är tömkörd så jag får börja lite lugnt så får vi se hur han tar det 😀 Jag har som mål att komma till start inom en månad i en LC:2 (nånstans ska man ju börja) komma ut mest för att han ska se nya platser, nya ridhus, bli trygg i att lastas i och ur och stå still vid ”påklädningen” ja på den nivån är vi. 🙂 //MariaG

    Gilla

    1. Spännande med ny pålle, är ju i såååå många situationer man ska lära känna dem o hur de funkar. Ja Goggles blir väldigt gärna en rallyhäst ute, självklart blir det galopp o trav ute men är lite svårt hålla ett normalt tempo 😂 han brallar och skyggar för massa grejor och studsar i diken o lite överallt så är lika svettiga både han o jag när vi kommer hem.. 🙄

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: