Oasen.

Oavsett hur trött man är. Hur tunga än bekymren är som tynger ner axlarna. Jobb, relationer, vardag, omvärlden och en kropp som inte följer viljan, allt sånt vardagligt som kan vara jobbigt att hantera. Hur trött man än är i huvudet efter ett långt arbetspass.

Sånt som gör en trött, uppgiven, ledsen, förundrad och fundersam. Som gör att orken, viljan och tålamodet tryter.

Sånt blir med ens oviktigt och försvinner ut i periferin, om så än för bara en stund. Att gå till stallet är mitt andningshål, min terapi och min källa till energi, hopp och glädje.

Mitt ställe där jag tankar på energiförrådet. Där jag upplever villkorslös kärlek och tillit, glädje och lycka, lugn och trygghet.

Trots att det egentligen är tungt med stallgörat så känns det inte så. Bärande, kånkande, släpande, lyftande, lerigt och kallt och mörkt (iaf just nu) känns inte alls som man kan tro.

Tvärtom är det något slags ro i att göra det hemtama jobbet. Varje dag oavsett min mentala och fysiska status, för det måste ju göras.

Det är något lite terapeutiskt med att skaka spångrepen och tömma skottkärran, skura hinkar och krubbor, öppna höbalar och packa påsar, sopa stallgången, fixa kraftfoder och fylla vatten.

Det är så lugnande för den stressade hjärnan att fodra hästarna, höra mumsandet och smaskandet när de äter kraftfoder. Det jämna malandet när de går över till att tugga hö. Lite slurpande i vattnet. Lugnet som sänker sig över stallet när de är lite nöjda och diskat krubban.

Fixa med pyjamasen och raggsockarna till Goggles, klia Mocca lite i öronen, tvångspussa Stig på nosen, säga natti till hönsen. Ge pållarna varsitt äpple som de väntat på med spetsade öron, och Goggles med stampande framfötter.

Släcka och säga det vanliga ”natti pållon”

Tänk att det ger sån energi. Varje kväll.

Kärlek ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: