OS, skabbrävar och hästar…

Ja, OS…såklart kollar jag lite. Dressyren har ju börjat men kan ju inte sitta framför tvn glo hela tiden, haha.. Igår imponerades jag återigen av Jessica Von Bredow-Werndl och Dalera. Sån lätthet och styrka, det ser ju sååååå himla enkelt ut. Lätt i fronten, aktiva bakben, mjuk kontakt och enormt flyt i alla rörelser. Underbart!

I veckan dök det upp en skabbräv på baksidan precis när jag var på väg ut med en kärra på dyngstacken. Den trängde upp ungtuppen Blune som försvarade sin höna, fick tag i honom och sprang iväg helt oberörd av att jag skrek och viftade. Mitt på blanka dagen! Fräck jävel! 😡 De sköt en skabbig årsunge tidigare i veckan ute på högärdet, och gissningsvis är väl detta ena föräldern. Är ungen drabbad är hela grytet drabbat. Och detta var en vuxen räv, helt pälslös på svansen. Hungrig, svag och desperat efter mat. Men nu är fällan laddad för skabbrävar behöver avlivas snarast.

Stackars fine Blune, en sån rolig och personlig liten kille som kom när jag ropade. Duktig och försvarade sin Barbro som villrådig trippade in i stallet.

De vuxna hade sprungit och gömt sig uppe på logen påhakade av store Melker. Han hade föst in dem bakom ena hövagnen i säkerhet. Tur rävskrället inte fick tag på fler höns.

Blune 😍😢

Goggles jobbade riktigt fint på banan häromkvällen. Ena kvällen på töm, där han blandade hopp i grupperad stil 😂 med att trampa lite fint och ambitiöst.

Kvällen efter red jag ett pass med fokus på övergångar och lite tempoväxlingar. Att hitta den samlade galoppen snabbare och att rida fram ur den snabbare. I programmen har man inte så många språng på sig att utföra saker och jag behöver öva på att inte sitta och dra uuuuuuuut på det innan jag kommer till skott, utan rida lite framåt, in på diagonalen, samla max 3 språng sedan vända in i piruetten, rakriktad och rida framåt igen.

Även om jag inte gör själva piruetterna när jag tränar hemma så behöver jag själv öva på att bli kvickare och inte sitta kvar i samlingen för länge. Då är det toppen att bestämma sig för ett antal språng man ska öva på och direkt göra något efter det, volt, rida framåt etc så man inte fastnar i att samla, samla och samla…

Igår vilade han och ikväll ska vi jogga lite. 👍

Mocca och Erika fick sig lite trimning en dag så hon fick lite hjälp komma underfund med Moccan. Mocca har mycket energi och är framåt, men man måste våga driva igenom det lite heta framåtläget för att komma till eftergift. Annars springer hon och luras och mest kröker på nacken men släpper stödet i tygeln. Och man behöver våga driva igenom det. Blev jättebra på slutet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: