Äntligen träning igen!

I tisdags var det så äntligen dags gör mig och Goggles att åka och träna för Bosse igen. Var ett tag sen sist pga värme och bilhaverier och lite sånt. Men nu kom vi i alla fall iväg. Ja visserligen bedrövligt varmt med +31 grader 😱

Usch, jag är inte riktigt skapt för värmen och tycker det är oerhört jobbigt när man svettas oavsett vad man gör eller inte gör. Man är så där klibbig över hela kroppen konstant. Enda stunden det går av existera någotsånär bekvämt är precis efter dusch eller om man klivit upp ur sjön. Fast nu blommar det i alla sjöar runtomkring så blir inte så mycket till bad tyvärr.

Nåja vi kom iväg i alla fall. Jag ser alltid till att ha med mig eget vatten i släpet, en en krubba/hink med lite mash i till efter ridningen. Ibland är det ju svårt att få i hästarna vatten fast det är så varmt ute.

Mashen är bra för då får de i sig både vätska och lite salter efter att ha svettats ut massor.

Det gick bra att göra iordning oss ute i solen för det var inte så mycket bromsar ändå. Ibland kan det vara hemska när det är nära skogen och det har varit både varmt och kvavt ett tag.

Vi fick börja med att värma upp i alla gångarter. Jag har senaste tiden försökt fokusera på att få Goggles i en lite lägre och rundare form när jag rider fram. Och att han ska vara reaktiv för skänkeln och att jag inte ska rida i ett för lågt tempo. Det blir lätt man gör det för att det är bekvämt. 🙄

Sedan när vi var uppvärmda nog och skrittat lite så fick jag rida på volten i trav och längs spåret och göra tempoväxlingar och övergångar. Inte så hög i formen utan mer rida honom så han blir riktigt lösgjord utan att han ändrar sig i formen när jag ändrar tempo eller riktning.

När vi fick kläm på det fick jag börja samla lite mer och rida lite halvhalter med nästan-övergångar, dvs som korta sekvenser med passagesteg. Så att han samlar sig och sedan går fram. Sedan fick jag följa spåret och rida lite öppnor, och i öppnorna göra samma övning- dvs hitta mera samling och driva igenom i samlingen så att det kom mera kadens i öppnorna. Jobbigare i höger varv men till slut hittade vi härlig rytm och schwung, för mig känns det som att rida i passage i skolorna nästan. 🤩

Sedan samma jobb i slutorna och efter något försök blev de riktigt bra och jag hittade känslan.

Efter lite skrittpaus gjorde vi samma jobb i galopp åt båda håll. Samling några språng och rida framåt. Driva igenom i samlingen så man kommer till eftergift. Utan att han blir för hög och för kort.

Fick jobba längs spåret med svag öppna i galopp och gå över till förvänd sluta och driva igenom när det blev motstånd.

Galoppjobb sedan med förberedelse för att göra piruetter. Att det är ridningen innan som är viktigast för att kunna göra piruetterna bra fick vi praktisera! Inte för samlad galopp, lite ställning åt galoppsidan, flytta bogarna utåt, hålla honom tydligt mellan hjälperna och när han känns klar- vänd. Visst låter det enkelt?! Det var det också bara jag fick ordning på allt 😂 när jag fått honom ordentligt inramad var det i princip bara att vända så gjorde han det!

Vi gjorde en åt vardera håll och de blev bra direkt. Tjoho!!!!

Sedan fick vi jobba med bytesserier. Där behöver jag jobba på att inte förändra något när vi kommer in på diagonalen. Ska vara samma rytm, steglängd och tempo hela vägen. Jag släpper lätt iväg honom lite och då blir det inte så bra om jag får lov bromsa i serien. Bättre rida in lite lägre tempo och börja rida mera framåt i serien för då blir bytena bättre. Övade några gånger men fick bra ordning och gjorde helt ok både 4 or och 3 or.

Travade nöjt av och skrittade vid hand länge inne i det svala sköna ridhuset och passade på titta på Helena och Prego när de tränade också. Så roligt och inspirerande att titta på bra ridning. De är uppe och gör GP rörelser med en häst som i princip varit utdömd men nu är bättre än nånsin!

Jag och Goggles åkte sedan hemåt och duschade både han och jag 😂 Hade med mig både vätskeersättning och vatten och drack nog nästan 3 liter utan att bli kissnödig. Då svettas man bra. 💪

Nästa vecka ska vi träna igen, lika bra att passa på nu när vi är lite på gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: