Fortsatt jobb med Stig

Nu börjar så smått lite mera normal värme komma på plats, lite kyligare och fuktigare morgnar men ack så skönt att slippa de oerhört varma och kvava dagarna.

I onsdags åkte jag upp till mina föräldrar och hälsade på några dagar och träffade såklart syster och familj.

Min gudson Axel har skaffat världens gulligaste lilla jämthundsvalp, Bolt. En rätt lugn och snäll kille och sover mycket så liten han är. 12 v och ser så rolig ut med stora öron och långa gängliga ben och stora tassar. 😍 och en hel massa sylvassa valptänder 😂 både kläder och hud är rispade numera…

En sån skitunge 😂

Åkte hem på lördagen så på fredagkvällen foliegrillades det fjällröding från Ånn som systers sambo Stefan dragit upp för nån vecka sen. Mums!!!

Med kokt färskpotatis, sallad och en kall citron- och gräslökssås till, och i fiskpaketet var det salt, smör, tomat och lök inuti fisken. Alla var proppmätta när det var efterrättsdags 😂 och det var en oerhört söt skapelse med ungefär en miljon kalorier i, från det lokala bageriet. Innehöll choklad och salt kola bland annat. 😋

Väl hemma så var det in i rutinerna direkt med hästar inne på nätterna, en liten kyckling har Sonja fått också.

Erika och Fia har sett efter hästarna medans jag var borta. Och när jag kom hem så fick hästarna ta lilla hagen och knapra gräs medans husbonn putsade stora hagen. Massa långt gult gräs som hästarna ändå inte äter. Så har börjat stödfodra i hagen med lite hö eftersom det knappt varit nån återväxt pga torkan.

Stig har börjat jobba igen och jag jobbar honom från marken. I förra veckan satte jag upp Erika. Fick ju hjälp nån enstaka gång i vintras/våras men går ju inte med bara nån gång här och där utan det lär ju bli lite kontinuitet i det om det ska bli nåt resultat.

Och då frågade jag Erika om hon hade tid, lust och möjlighet att hjälpa mig istället.

Och det ville hon. Så förra veckan var premiär för det jobbet. Erika har bra balans och är smidig och försiktig och mjuk. Hon satte upp och vi startade och gick några steg, stannade, gick igen osv. Och det var inga problem. Det är liksom starten han varit lite osäker i och tyckt varit lite konstigt.

Erika fokuserade på att vara mjuk och avspänd och bara känna in honom och reaktionerna och hålla i sig i handtaget. Så om han flyttade sig åt sidan och tyckte det var konstigt så var hon bara mjuk och satt stilla och stadigt.

Så vi gick ett varv så, med upprepade start-stopp och sen gav vi oss.

Igår gjorde vi ungefär likadant. Jobbade honom på lina först så han fick göra av med lite energi, sedan satt hon upp. Gick fint och han står nästan blundar medan vi står stilla där. Lugn och cool.

Sedan gick vi liten bit, stannade, gick en bit osv. Höll på ca 10 minuter och gick nog 4 varv runt hela ridbanan. En gång gick han nåt steg i sidled men sedan inget mer. Jätteduktig!

Så vi ska försöka köra ett par dagar till i veckan medan Erika har tid. 👍

Stig är lite känslig och man får ta det vackert och lite långsamt. Jag vill absolut inte att han ska kunna sätta i system att hitta på nåt tokigt, få av ryttaren eller bli rädd. Han har inget sadeltvång och absolut inga problem kliva av eller på. Utan det är i vissa moment han blir lite osäker. Så vi tar det lugnt- han ska hålla och funka ett helt liv. 😍

Idag är det dags för lite OShoppning, ska ni kolla?? Jag ska!! Man åfår väl zappa mellan det och stavhoppningen haha…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: