I väntan på..

I väntan på att grillen ska stått till sig så att det går tända den så sitter jag här i skuggan med min kaffemugg. Ikväll ska det lyxas till med potatisgratäng och grillat minsann.

Medan jag gjorde iordning gratängen höll jag på miste fingertoppen på mandolinen, jäkla mördarredskap. Bättre skiva med kniven eller använda matberedaren, men det kom jag på efteråt. Nåja, ett lagom djupt jack i höger långfingernagel som slutade blöda efter en stund under rinnande kallvatten blev resultatet. 😂

Så medan jag nu sitter här och väntar och svettas så funderar man ju precis lagom engagerat på det mesta och scrollar bland nyheterna.

Allt från hemskheter i Norge till värmebölja och krig. Känns rätt skönt vara där man är åtminstone. Och dessutom helt ok att ha semester i drygt 3 veckor till 😉

Idag har jag strängat en vall som vi gav bort på rot då vi hade nog mycket ändå, och den skulle de pressa imorgon. De hade däremot ingen strängläggare så lovade fixa det åt dem. Så det gjorde jag på förmiddagen innan det blev tokvarmt. Idag hade jag sällskap av nån större rovfågel på vallen. Kolla in videon vad den seglar fint!

Alla små kycklingar och mammorna verkar må bra trots värmen. Hästarna däremot går ut på dagen äter en sväng och rätt vad det är kommer de i full galopp och parkerar inne i ligghallen. De stora äckliga fäbromsarna har redan kommit. Alla har täcken på sig men gissar att de är ganska störande ändå.

Agda låg och sov middag hos mig i skuggan..

Imorgon skickar jag in analysen på höet så får vi se vad den visar. Den vallen vi tagit in på är en tredjeårsvall och det hade växt oerhört bra på den men kanske är något sent med skörd såklart. Fast fördelen med det är ju att de kan äta mycket hö utan och behöva begränsa det på samma sätt som med ett ampert hö. Mina får alltid mycket hö, gissningsvis 14-16 kg om dan men de går ute mycket och rör sig i stor hage.

Så nu har vi ett gäng balar med fjolårshö som ska säljas och har lite som är bokat.

Två favoriter i en bild, Goggles och Berit

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: