Livet går vidare, skabbrävar och senskador till trots.

Ja en del dagar är bättre än andra..och en del dagar sämre. Lördagen var det sistnämnda. Först upptäckte jag en svullnad på Goggles framben. Ja vänster denna gång, förra gången var det ju höger som fick en senskada. Nu tog han vänster. Hämtade honom i hagen för att han skulle få komma in en stund och vila i boxen innan det var dags att åka till Bosse för träning och ser då att han är svullen. Det ser ut ungefär som det gjorde förra gången, dvs vid förstärkningsbandet till djupa böjsenan. Så det har varit kylning i flera dagar. Han är inte halt, inte öm, inte varm och verkar vara som vanligt. Lite som förra gången.

Så nu är det vila igen och sedan får vi åka till veterinären och kolla upp det om några veckor. Men han är vid gott mod och ser väldigt funderande ut varför han inte får göra några roliga saker helt plötsligt.. Ja man undrar ju varför när det gäller honom 🙄

Stig får åka till ridhuset med jämna mellanrum för att öva på att stå ut med att åka transport 😂 Han upplever inget roligt alls med just den grejen men blir bättre och bättre.

Sist tömkörde jag och han var riktigt duktig. Han fick prova på lite skolor och att börja trampa lite 😍 Här är lite film..

Mocca är igång och jobbar lite , i helgen hade vi uteritt med Fia och Easy på morgonkvisten innan insekterna blev för jäkliga.

Ja och senare på eftermiddagen på lördagen kom rävskrället på besök och tog 3 av mina fina hönor 😢😢😢 Sonja, Barbro och Ulla är försvunna.

Melker gjorde sitt jobb och skyddade hönorna och slogs ordentligt med räven , men hjälpte inte riktigt. Melker själv är tillstukad och får se om han repar sig. Två kycklingar hade gömt sig så dom hittade jag, och Gun och Agda kom knallande lite senare efter att de hunnit gömma sig. Men de andra fina tjejerna lyser med sin frånvaro.

Så nu får de bara vara ute en liten sväng när jag är med, och räven skall likvideras snabbast möjligt. Det är dessutom en skabbräv då har kopplat in en jägare i byn. Självklart vill man ju ha bort skabbrävar snarast eftersom de smittar både hundar och rävar och är ju rena djurplågeriet för de rävar som drabbas 😢 men tyvärr ägnar sig inte alla jägare åt viltvård utan det är bara köttet som är intressant och då blir det tyvärr så här.

Har ju ”jägare” på gårdens mark men de är överhuvudtaget inte intresserade av att jaga skabbräv utan slänger tex ut slaktavfallet från jakterna i närheten av rävgrytet för de inte orkar eller ids åka ut i skogen och gräva ner det som de flesta andra jägare brukar göra. (Ja det är tillåtet när det är avfall från vilt och på den egna marken konstigt nog..) men jag tänker ju att det är lite som att föda upp skabbräv faktiskt, då det sköts en rävunge med skabb redan förra sommaren och hela det grytet såklart är fullt med skabb… Men men..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: