Vinter igen..

Jag tror inte riktigt vädret har bestämt sig vem som bestämmer av dom just nu. Ena dagen underkylt regn följt av +7 och vanligt regn, och sen -4 och ymnigt snöfall, -17 och skitkallt. Alltså; lera, knöligt och hårt, skithalt, lerigt igen, knöligt och hårt, snö, lera, knöligt och hårt, lera osv osv.

Just idag är det snö på intågande men hårt och knöligt under. Märklig vinter som inte kan bestämma sig 😂

Här i Södermanland så verkas det levas efter devisen att salt är överreklamerat. Och snöröjningskontot verkar vara på noll och intet. Vet inte om det är dålig upphandling eller korkade entreprenörer eller vad det beror på. För så här såg det ut på vägen till jobbet en morgon förra veckan, och då hade ändå det varit varning i 2 dygn på nyheterna för blixthalka. 🙄 verkar vara bättre att folk kör i dikena.

Nåja, här hemma får man i alla fall vara salt- och sandansvarig för sig själv, så har ingen annan att skylla på 👍

Lite lugnare tid med hästarna nu, mycket pga av underlaget. Hästarna skodda i alla fall så jag kan brodda fullt vid behov men än har de klarat sig med traktbrodd runtom. Häromkvällen hittade jag denna fina skapelse signerad Mocca ⬇️

Banan är just nu stenhård och knölig igen 😂 Bara häromdagen var den mjuk och fin- det ändras snabbt haha.. Goggles är igång och galoppar, pigg men han sköter sig förvånansvärt bra ute! Mocca har tagit det lite lugnt en period efter en rätt intensiv sommar och höst fram tills jag fick Covid.

Nu när helger och annat är över tänkte jag mig till ridhus snart så vi får jobba lite mera jag och Goggles. Jag lägger av mig fort när det inte tränas så kringt. Vi har inte bråttom på något vis, så länge han känns fräsch är allt bonus ❤️

Hönsen är mest inomhus när det är kallt, och kycklingarna börjar bli stora. Gunilla och Greta har börjat värpa och jag väntar på att Gertrud ska göra detsamma. Hon är röd på kam och slör och blir uppvaktad av tuppen, så det är på gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: