Ett hjärta mindre..

Ja idag blev världen en fjäderprinsessa fattigare då Agda somnade in. ❤️ Agda kom till mig för drygt 2 år sen tillsammans med Cillan. De var ensamma kvar i gamla hemmet efter en rävattack och ägaren tyckte synd om dem då de var bara två.

Så han frågade mig om jag ville ha dem. Självklart fick de flytta hit! Cillan somnade förra våren och nu var det Agdas tur. Det är ju liksom livets gång. Agda var alltid med och var först till maten. Nyfiken och smet med in överallt. Hon har blivit inlåst i både maskinhall och garage för hon smugit sig in när ingen sett.

Hon hade liksom gjort slut på sina många liv. Hon bröt benet efter något som hände ute en dag och vi spjälade, hon fick medicin, det läkte och hon skuttade glatt vidare i tillvaron till nästa ätbara sak.

Hon fick en tå amputerad av Stig när hon var för närgången och han klev på henne. Tån gick rakt av, inget som blödde och när jag fick tag på henne var den helt borta så på ena foten var det 2,5 tå bara.

Hon överlevde tre rävattacker och en från duvhöken och en från ormvråken.

Överlevaren Agda! 🥰 One of a kind. Det blir tomt som efter alla prinsar och prinsessor med fjädrar eller päls. Så är det i mitt liv i alla fall.

För övrigt då är det full rulle mest hela tiden. Ska strax gå på min sista natt av fyra i rad, sen är det ledig helg. Hurra!

Rätt mycket på jobbet med möten och utbildningar och så lite mera möten. Märks det är nytt år- nu drar saker igång igen.

Roligt att vi får tillfälle att träffas igen vi som gick språkombudsutbildningen under hösten. Intressant att få höra hur alla upplevt sina första månader i nya ombudsrollen.

Jag är arbetsplatsombud och skyddsombud på min arbetsplats så är även lite nytt inom Kommunals regi som jag ska delta i. Så det blir spännande att se.

Roligt med lite nya grejor som är på gång. 😊👍

Köpte matberedare på loppis så fick ju lov att prova den 😂

Hästarna är det lite till och från med. Men Goggles är igång litegrann. Mocca skrittas och Stig jobbas från marken i väntan på att vi ska åka i väg och röntga och kolla ryggen så småningom.

Hästarna äter mycket hö, och jag började ge extra protein redan runt jul så de inte ska tappa hull vid pälssättningen. I övrigt äter de som vanligt och ställer ut bal i hagen när det inte är allt för mycket regn då. Då vet jag de har mat hela tiden. Speciellt eftersom mina går ute många timmar per dygn.

Marken är stenhård och lerig om vartannat så är ju inget höjdarunderlag direkt. Men man får jobba med det man har. Mycket skrittjobb och rida på åkern när det är hårt och knöligt på banan.

Är ju redan ljusare så snart är det vår igen. Hästarna börjat fälla i ansiktet redan 🥰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: